Uusiin haasteisiin: Sami Sarkki on aloittanut Finnmaster Boats Oy:ssä Sammatin tehtaan Tehdaspäällikkönä 8. 9. 2022.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Mikä veneenrakentamisessa ja Finnmaster Boats Oy:ssä kiinnosti?

Viimeiset 4 vuotta olen ollut töissä sopimusvalmistajalla ja olen ollut mukana valmistamassa toisten autoja sekä akkuja. Finnmasterilla on omat tuotteet ja pääsen vaikuttamaan niiden koko valmistusprosessiin, laatuun ja kehitykseen – se kiinnosti. Työ on pääosin vastannut odotuksiani. Itse tuotantoprosessit ovat pääosin kunnossa ja henkilöstö on hyvin ammattitaitoista.

Mitkä ovat alan haasteet ja paikalliset haasteet?

Alan suurin haaste mielestäni on tällä hetkellä Ukrainan sodan tuoma epävarmuus ja jännite. Nousevat energiakustannukset ja polttoaineiden hinnat eivät myöskään helpota tilannetta. Kahden koronavuoden tuoman buumin jälkeen on palattava normaaliin aikaan, joista syksy ja talvi eivät ole parasta veneen myyntiaikaa. Uskon että keväällä kysyntä kasvaa.

Miten sinut on otettu organisaatiossa vastaan? Perehdytys? Työkalut/järjestelmät?

Minut on otettu organisaatiossa hyvin vastaan. Paljon on uutta opittavaa ja perehdytys on hyvällä mallilla. Työkalut/järjestelmät omiin tarpeisiin odottivat valmiina ja tukea saa tarvittaessa nopeasti.

Mitä organisaatio odottaa sinulta?

Nopealla aikataululla tulee varmistaa tuotannon toimivuus, jotta tilaukset saadaan valmiiksi aikataulussa ja laadusta tinkimättä. Pidemmällä tähtäimellä tullaan automatisoimaan järjestelmiä.

Onko tullut positiivisia yllätyksiä?

Finnmaster Boats Oy:ssä tehdään nopeasti päätökset. Hyvin olen sujahtanut organisaatioon olosuhteisiin nähden. Paljon on opittu, mutta vielä enemmän on opittavaa.

Miten hakuprosessi ja työpaikkakeskustelut menivät hakijan näkökulmasta?

Hyvin meni, kun tulin valituksi … prosessi oli hyvin selkeä ja positiivinen yllätys oli, miten nopeasti se eteni. Itse haastattelu oli enemmän keskustelua molemmin puolin, joka ei muistuttanut normaalia haastattelukaavaa. Tämä oli positiivinen asia.

Patrio Oy Ab/Jari Luoma toimi haussa konsulttina, aiotko käyttää jatkossa hauissa Patriota konsulttina?

Mikäli tarvetta on rekrytä, niin varmasti tulen käyttämään.

Patrio toivottaa Samille onnea ja menestystä uudessa tehtävässä. Tehdaspäällikkö on työssään paljon vartijana ja tehtävässä pitää olla hyvä päätöksentekijä ja erinomainen henkilöjohtaja. Siihen vielä lisätään tehokkuus, laatu, kustannuskriittisyys…

avoimiapaikkoja

Suorahakuun (ts. headhunterin työhön) liittyy monia uskomuksia ja myyttejä, joista osa on puhtaasti kaupunkilegendoja ja osassa on vissi perä. Toki sanonta ”ei savua

Lue lisää »
avoimiapaikkoja

Tervetuloa osastollemme keskustelemaan yrityksesi henkilötarpeista ja tietenkin myös, jos sinulla itselläsi on halu katsella uusia tuulia omalla urallasi.

Lue lisää »